bhTelecom tk-classic

Novi tim u 2018.godini

 

Obavijest 

Želimo da zvanično potvrdimo saradnju, koju smo najavili na posljednjoj press konferenciji, izmedju Ilije Bozoljca i Damira Dzumhur. Damir je ovim cinom upotpunio tim, Ilija Bozoljac tenis, Strahinja Tomovic kondicija, Dugandzic Ivan sparing, Buturović-Sieder Adnan fizioterapija i moja malenkost Dzumhur Nerfid, koji ce ga pratiti u 2018.godini.
22. - 24.novembra 2017.godine Damir je, u saradnji sa Pro-Fit Strength and Conditioning doo  iz Sarajeva i Institutom za sport FASTO Sarajevo obavio testiranja dijagnostike aerobnih kapaciteta, funkcionalnih motoričkih sposobnosti Biodex Balance, Biodex Gait, Extension, Flexion, Platar FLX i Dorsi FLX. Testovi su pokazali visoke vrijednosti koje će se uzeti kao osnova za planiranje kondicionih treninga.

27.novembra Damir je krenuo sa bazičnim pripremama kondicije, a od 01.decembra i sa  tenisom. Ovaj dio priprema će odraditi u Beogradu do 20.decembra kada putuje za Australiju sa Bozoljcem i Tomovićem gdje će u Melbourn Parku odraditi završni dio priprema i adaptaciju za autralsku turneju koja počinje 02.januara 2018.godine turnirom serije ATP 250 u Brizbenu. Poslije Brizbena slijedi turnir u Sydney također iz serije ATP 250. Australsku turneju završava prvim GRAND SLAM turnirom u 2018.godini Australia Open.

 Direktor
Džumhur Nerfid

 

Press konferencija TK BHTelecom Classic      

08. Septembra 2017.godine Tenis klub BH Telecom Classic organizuje Press konferenciju u Olimpijskom komitetu BiH sa početkom u 11.00 sati povodom povratka Džumhur Damira, najboljeg BiH tenisera, sa američke turneje.

Koristimo priliku da uputimo čestitke BH Telecomu, partneru, za godisnjicu  Dana kompanije i uspjesnju saradnju sa TK Classic i Damirom.


02. juna 2017. godine sa pošetkom u 10.00 sati održana je press konferencija na Atletskom stadionu Koševo povodom manifestacije Olimpic Day 2017. Prisutnima se obratio Džumhur Damir učesnik Olimpijskih igara Rio 2016. sa porukom svim sportistima da im cilj bude ostvarenje vrhunskih rezultata i učešće na Olimpijskim igrama.

 

 

31.marta 2017.godine, sa početkom u 10.30 sati, održana je Press konferencija u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH posvećena potpisivanju novog ugovora sa svojim glavnim sponzorom BH Telecomom, profesionalnim rezultatima Damira Džumhur u prvom tromjesećju 2017.godine, učešću na Davis Cup takmičenju II kola u okviru I EA grupe.

Bit će to ujedno i prilika da se javnosti predstavi još jedno veliko partnerstvo između Džumhura i tuzlanske fabrike deterdženata DITA. Naime, Damir će nošenjem Loga DITE na svojoj opremi, majicama u kojima nastupa na zvaničnim mečevima, podržati nastojanja radnika DITE da opstanu na BiH tržištu.